Creveti cu harissa

Printeaza

Creveti cu harissa din: ulei de masline, ceapa, naut, kale, tahini, lamaie, patrunjel, creveti, harissa.

Ingrediente:Creveti_cu_harissa

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie, feliată subţire
  • 1 conservă de 400 g de năut, boabele scurse şi clătite
  • 50 g de kale
  • 1 lingură de tahini
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 150 g de creveţi cruzi decorticaţi
  • 2 linguriţe de harissa

 

Mod de preparare:

Incinge o tigaie nonaderentă şi toarnă uleiul. Adaugă ceapa şi prăjeşte-o 1-2 minute la flacără mare. Adaugă năutul şi varza kale şi lasă-le să se încălzească.

Amestecă pasta tahini cu zeama de lămâie şi pătrunjelul, adaug-o în tigaie şi amestecă. Transferă salata pe un platou.

Pune tigaia înapoi pe foc. Amestecă crevefii cu pasta harissa şi prăjeşte-i 1-2 minute, până se pătrund. Transferă-i peste salată şi serveşte.

Creveti cu harissa

Creveti_cu_harissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.