Creveti cu ghimbir si ceapa

Printeaza

Creveti cu ghimbir si ceapa din: creveti, ceapa verde, ghimbir, usturoi, ceapa, ulei, sos de stridii, sos soia, zahar, vin de orez, piper, apa, faina de porumb.

Ingrediente: Creveti cu ghimbir si ceapa

  • 6 creveti mari, decorticati
  • 2 tulpini de ceapa verde, tocata
  • 6 felii de ghimbir
  • 1 catel de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • 1/2 ceapa, tăiata în felii subțiri
  • ulei vegetal pentru prajit

Ingrediente sos:

  • 1 lingurita sos de stridii
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 linguriță de zahăr
  • vin de orez
  • piper
  • ¼ cană (60 ml) de apă
  • 1 linguriță făină de porumb + 1 lingura apă, amestecate
  • 1 lingurita de ulei de creveți rezervat

 

Mod de preparare:

Într-un wok sau tigaie adâncă, se adaugă ulei și se încălzește, se adaugă cu atenție în crevetii în ulei fierbinte, gatiti timp de 2 minute. Scurgeti și scoateți.

Se toarnă uleiul într-un recipient de sticlă, rezervând putin în wok. Adaugati in wok ceapa, usturoiul si ghimbirul si gatiti pentru cateva secunde la foc mare.

Adaugati crevetii și un strop de vin de orez.

Incorporati sos de stridii, sos de soia, zahăr, piper și apă și continuati sa gătiti pentru 30 de secunde. Când sosul s-a redus la jumătate, se adaugă amestecul de apă cu făină de porumb, ceapa verde si se amesteca crevetii.

Stropiti cu 1 linguriță de ulei de la creveți și opriți focul.

 

Posta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.