Creveti cu ananas si curry 

Printeaza

Creveti cu ananas si curry din: pasta de curry, sos de peste, dovleac, lapte de cocos, supa de pui, muguri de bambus, frunze de lime, creveti, coriandru, lime, ardie iute.

 

Ingrediente:Creveti cu ananas si curry

  • 200 g pasta de curry verde
  • 50 ml sos de peste
  • 500 g de dovleac, curatat de coaja si taiat in cuburi
  • 700 ml lapte de cocos
  • 400 ml supa de pui
  • 400 g bucati de ananas
  • 400 g muguri de bambus, feliati
  • 10 frunze de lime, rupte
  • 600 g de creveti cruzi decorticati
  • 1 legatura de coriandru, frunzele desprinse de pe tulpini
  • sferturi de lime si atdei iute verzi, feliati, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Intr-un wok mare, amestecă pe foc pasta de curry cu 100 ml de apă timp de câteva minute, până când se eliberează aromele.

Adaugă sosul de peşte şi găteşte totul încă 1 minut.

Incorporează dovleacul, adaugă laptele de cocos şi supa, apoi adu totul la punctul de fierbere.

Adaugă ananasul, mugurii de bambus şi frunzele de lime. Fierbe ingredientele 15 minute sau până când dovleacul se înmoaie.

Mâncarea poate fi congelată în această etapă.

Adaugă creveţii şi coriandrul şi fierbe totul încă 1 minut. Lasă curry-ul să se odihnească 5 minute, apoi adaugă sare şi piper.

Serveste cu sfeturi de lime si ardei iuti verzi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Creveti cu rosii si busuioc

Creveti cu rosii si busuioc din: creveti, rosii cherry, busuioc, usturoi, fulgi de ardei iute, lamaie. Ingrediente:  10 creveți, curățati si decorticati roșii cherry, taiate in jumatati ¼ ceasca busuioc proaspat, tocat 3 catei usturoi, tocat ½ linguriță fulgi de ardei iute lămâie, pentru servire     Mod de preparare: Pregătiți ingredientele. Încălziți uleiul într-o […]

Frigarui de creveti cu bere

Frigarui de creveti cu bere

Frigarui de creveti cu bere din: creveti, sos de soia, miere, bere, zeama de lamaie, boia, busuioc. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 2 linguri cu sos de soia 1 lingura cu miere 100 ml bere neagra zeama de lamaie boia iute busuioc   Mod de preparare: Spală creveţii în apă rece şi lasă-i la scurs într-o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.