Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

Printeaza

O reteta delicioasa de Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant din: creveti, taitei de orez, ulei de floarea soarelui, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

  • 16 cozi de creveţi mari, proaspeţi
  • 150 g tăieţei de orez
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • sare

pentru sos:

  • 4 roşii
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 ardei iute roşu (sau uscat, fără seminţe)
  • 14 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă cozile de creveţi, lăsând partea terminală acoperită de carapace. Fierbe tăieţeii al dente în apă cu un praf de sare, scoate-i şi răceşte-i sub jet de apă rece. Curăţă usturoiul şi taie-1 sferturi, apoi pune-1 în­tr-o crăticioară cu 2 linguri de ulei încins şi cu ardeiul iute. Căleşte-i câteva minute, apoi adaugă roşiile tăiate felii.

Pune sare şi piper după gust, apoi fierbe-le 10 minute. Presară pătrunjelul, scoate usturoiul şi pasează-le în blender.Intinde câţiva tăieţei pe o tavă şi înfaşoară-i strâns în jurul creveţilor, acoperindu-le toată suprafaţa, mai puţin porţiunea lăsată nedecorticată.

Prăjeşte-i în baie de ulei de floarea-soarelui încins şi, când s-au rumenit, scoate-i şi pune-i să se scurgă pe hârtie absorbantă. Pune sare, după gust şi serveşte-i cu sos de roşii.

Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.