Creveti aromati cu orez

Printeaza

Creveti aromati cu orez din: creveti, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, mazare, amidon, sare, piper, boia, sos de soia, orez.

Ingrediente:Creveti aromati cu orez

  • 800 g creveţi decorticaţi
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 1/2 linguriţe ghimbir ras
  • 300 g boabe de mazăre
  • 2 linguriţe amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 1 lingură sos de soia
  • 3 linguri apă rece
  • 500 g orez basmati sau sălbatic

 

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul simplu, cu sare şi piper, cca 20 min. Scurgeţi bine eventualul exces de lichid. Păstraţi-le la cald.

Spălaţi şi uscaţi creveţii pe un prosop. încingeţi uleiul la foc iute, într-o tigaie măricică, cu fund gros. Prăjiţi creveţii cca 3-4 min, până devin roz intens şi se rumenesc.

Scoateţi-i cu spumiera şi păstraţi-i calzi.

In locul lor, căliţi la foc mediu spre mic, cca 6-8 min ghimbirul, ceapa şi usturoiul tocate, amestecând mereu, până se înmoaie bine ceapa. Adăugaţi mazărea, sare, piper şi boia iute după gust.

Turnaţi apă fierbinte doar cât să cuprindă mazărea. Lăsaţi să fiarbă cca 10 min, până e gata mazărea. Adăugaţi creveţii.

Desfaceţi amidonul cu apa rece, sosul de soia şi un pic de zahăr, după gust. Turnaţi trepat peste compoziţia din tigaie, amestecaţi bine, lăsaţi la foc foarte mic 3-4 min.

Luaţi de pe foc, combinaţi cu orezul, serviţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.