Crevete roz cu aromă de usturoi si lamaie

Printeaza

Crevete roz cu aromă de usturoi si lamaie din: crevete de mărime medie, usturoi, chili (ardei iute) verde, zeamă de lămâie, seminţe de muştar, ulei, ceapă, sare, iaurt.

Ingrediente:Crevete roz cu aromă de usturoi si lamaie

  • 1 kg crevete de mărime medie
  • 100 g usturoi
  • 5 g chili (ardei iute) verde
  • 60 ml zeamă de lămâie
  • 10 g seminţe de muştar
  • 45 ml ulei
  • 250 g ceapă
  • sare după gust
  • 100 g iaurt

Mod de preparare:

Se curăţă crevetele, se taie ceapa şi se zdrobeşte usturoiul. Se încinge ulei într-o tigaie adâncă, cu fundul rotund. Se adaugă seminţele de muştar şi se prăjesc până când plesnesc.

Se pun apoi ceapa şi usturoiul şi se amestecă până când se înmoaie ceapa. Se adaugă chili verde, curăţat de seminţe şi tăiat pe lungime, iar apoi crevetele şi se lasă un minut şi jumătate

Se micşorează focul şi se adaugă zeama de lămâie şi iaurtul. Se condimentează cu sare, după gust. Se serveşte cu orez fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.