Crevete cu tofu
PrinteazaCrevete cu tofu
Ingrediente:
- 500 g crevete decorticate
- 500 g brânză tofu
- 200 g spanac verde
- o salată verde
- o legătură de leurdă
- un ou
- 50 g seminţe de susan
- sare, piper
- seminţe de chimen
- o lămâie
- sos de soia
- mărar
- ulei de măsline
- oţet de mere
Preparare:
Crevetele se ţin timp de zece minute în sos de soia (o lingură), se scot cu o spumieră şi se scurg. Se condimentează, se trec prin oul bătut, apoi prin seminţele de susan.
Se prăjesc în ulei încins până când capătă un aspect crocant, se scot şi se pun pe un şervet absorbant. Spanacul, leurda şi salata verde se spală, se scurg de apă şi se toacă mărunt.
Se pun într-un vas, se condimentează, se toarnă sucul de la lămâie, două linguri de ulei de măsline şi mărarul tocat
Se presară o linguriţă de seminţe de chimen, se amestecă şi se serveşte alături de crevete şi brânza tofu călduţă.
Pofta buna!
Imi plac crevetii. N-am mai incercat cu tofu. De fapt, tofu nu prea am mancat. Merita incercat.