Cresonul indian

Printeaza

Cresonul indian e originar din Peru şi a fost adus în Europa de spanioli în secolul al XVI-lea. De aici, a ajuns în America de Nord datorită coloniştilor europeni.

Era cunoscut sub acest nume datorită gustului picant al frunzelor sale mai bătrâne, care le amintea coloniştilor europeni de măcrişul de baltă şi de creson.

Planta e folosită în întregime în bucătărie, iar din punct de vedere medical, conţine vitamina C şi e un puternic antiseptic.

Tocaţi mărunt frunzele şi adăugaţi-le în sosul vinaigrette pentru a da gust salatelor sau fripturii de pui, peşte sau fructe de mare. Seminţele necoapte se pot mura în oţet şi sunt o alternativă la capere.

Frunzele se folosesc mai bine proaspete decât congelate sau uscate.

 

Cresonul indian

Cresonul indian

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.