Crenvursti preparati in casa
PrinteazaCrenvursti preparati in casa din: carne de vita, carne de porc, slanina, boia, piper, nucsoara, chimen, mate de oaie.
- 500 g carne de vită tânără
- 400 g carne de porc
- 300 g slănină
- 30 g sare
- boia de ardei dulce
- piper
- nucşoară
- chimen
- maţe de oaie
Mod de preparare:
Se prepară numai în maţe de oaie (subţiri).
Carnea se curăţă de tendoane şi de pieliţe, apoi se dă de două ori prin maşina de tocat cu sita deasă. Se amestecă bine cu condimentele măcinate, adăugându-se apă rece atât cât absoarbe carnea. Se frământă bine, după care se pune într-un loc răcoros, pentru două ore.
Se umplu maţele cu compoziţia respectivă, formându-se perechi de câmăciori, fiecare cu lungimea de 15 cm. Cârnăciorii se consumă proaspeţi, fierţi timp de 5 minute în apă cu sare.
Se servesc calzi, cu muştar sau cu hream preparat cu oţet. Se pot afuma uşor, dacă dorim să ţină mai mult.
Pofta buna!