Cremsnit delicios cu vanilie

Printeaza

Cremsnit delicios cu vanilie din: faina, oua, sare, otet, smantana, margarina, lapte, zahar, vanilie.

Ingrediente:Cremsnit delicios cu vanilie

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • un praf sare
  • o linguriţă otet
  • 2 linguri smântână
  • 200 g margarina

Pentru cremă:

  • 1/2 l lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • un ou
  • 125 g zahăr
  • 50 g făină
  • o păstaie vanilie

Pentru servit:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru foi, se amestecă 200 g făină, cu gălbenuşurile, sarea, oţetul si smântână. Aluatul obţinut se împarte în două bile egale.

Fiecare bilă de aluat se întinde şi deasupra se unge cu margarina amestecată cu restul de făină. Se împăturesc separat si se dau la rece 30 de minute.

Se scot, se întind şi se împăturesc din nou. Se mai lasă la rece 30 de minute. Se scot, se întind şi se coc pe dosul unei tăvi.

Pentru cremă, se amestecă oul cu zahărul şi cele trei gălbenuşuri până ce se obţine o cremă albicioasă. Se adaugă şi făina, apoi se amestecă bine.

Laptele se fierbe împreună cu păstaia de vanilie tăiată în două şi, când clocoteşte, se toarnă peste amestecul cu făină.

Se omogenizează şi apoi se pune pe foc pentru 5 minute, amestecând continuu. Se trage deoparte şi se amestecă până ce se răceşte.

Intr-o tavă se pune prima foaie, crema, se nivelează, se acoperă cu a doua foaie p se lasă aşa de pe o zi pe alta. Se taie şi se serveşte cu zahăr pudră deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.