Cremsnit cu capsuni si lichior de cocos

Printeaza

Cremsnit cu capsuni si lichior de cocos din: aluat de foi, oua, zahar, fulgi de cocos, gelatina alba, zahar, capsuni, coaja şi suc de lămâie, lichior de cocos, iaurt cu aromă de cocos, frişcă.

Ingrediente:Cremsnit_cu_capsuni_si_lichior_de_cocos

  • 190 g aluat de foi
  • 1 albuş
  • 50 g zahăr
  • 50 g fulgi de cocos

Pentru cremă:

  • 9 foi gelatină albă (15 g)
  • 700 g căpşuni
  • 140 g zahăr
  • coaja şi sucul de la o lămâie
  • 300 g iaurt cu aromă de cocos
  • 10 cl lichior de cocos
  • 500 ml frişcă

Mod de preparare:

Se întind 2 foi de 30 x 15 cm. Se ung cu albuş, se presară zahăr şi fulgi de cocos. Se coc pe o tavă cu hârtie, 15 min. la 200°. Se tapetează cu folie o formă şi se aşază o fâşie de aluat.

150 g căpşuni se taie cu­buri, iar restul se pasează împreună cu 50 g zahăr, coa­jă şi suc de lămâie. Se adau­gă 6 foi de gelatină dizolvate în prealabil.

Se amestecă iaurtul cu li­chior, 80 g zahăr şi restul de gelatină dizolvată. Se bate frişca; jumătate de cantitate se amestecă în compoziţia de căpşuni, res­tul în compoziţia de iaurt.

Pe foaia de aluat se aşază în straturi succesive cremă de căpşuni, cuburi de fructe, cremă de iaurt, din nou cu­buri de fructe şi la final a doua foaie.

Se dă la frigider prăjitura timă de cca 3 ore. Apoi se taie felii şi se decorează cu căpşuni proaspete.

Cremsnit cu capsuni si lichior de cocos

Cremsnit_cu_capsuni_si_lichior_de_cocos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.