Cremes cu frisca si vanilie

Printeaza

Cremes cu frisca si vanilie din: oua, gelatina, frişcă lichidă, esenţă de vanilie, foi de cremeş.

Cremes cu frisca si vanilie

Ingrediente:

  • 12 ouă
  • 2 plicuri gelatină
  • 1 l frişcă lichidă
  • 14 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • foi de cremeş

 

Mod de preparare:

Pentru mai puţine persoane se pot înjumătăţi cantităţile.

Separi ouăle, gălbenuşurile le pui peste gelating înmuiată după instrucţiunile de pe plic, cu două ligguri de zahăr şi esenţa de vanilie.  Le pui pe foc mic, până se dizolvă gelatina.

Frişca o baţi bine şi o laşi la rece, până baţi albuşurile spumă tare, împreună cu 12 linguri de zahăr, în albuşul bătut adaugi frişca şi gălbenuşurile cu gelatina şi amesteci totul bine, însă cu gri­jă.

Compoziţia obţinută o torni în ramă, peste o foaie de cremeş. Din cealaltă foaie sfărâmi cel puţin jumătate peste cremă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun, bun. Imi place 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.