Creme brulee

Printeaza

 Creme brulee

Ingrediente:Creme brulee

  • 6 căni lapte gros de cocos
  • 1 cană  de cocos
  • cană de frişcă
  • 1 cană zahăr tos
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură cocos ras deshidratat dulce
  • 5g amidon
  • 10 g zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pune laptele proaspăt stors într-un vas transparent şi aşteaptă circa jumătate de oră ca grăsimea din lapte să se separe şi să formeze un strat gros de „smântână” deasupra.

Adună cu lingura smântâ­nă, freac-o bine cu gălbenuşurile şi pune-o la fiert în altă oală, la foc mic. Ias-o să clocotească 10 minute amestecând continuu, adăugând puţin câte puţină de cocos.

Adaugă apoi zahărul şi amestecă până se dizolvă.

Pune miezul ras şi apoi amidonul dizol­vat într-o ceşcuţă de apa şi amestecă până începe să se îngroaşe.

Când s-a răcit, o baţi şi cu o cantitate egală de frişcă.

Poţi s-o foloseşti ca pe orice cremă la prăjituri, îngheţate etc sau să o serveşti ca atare rece, în cupe, ornată cu felii de fructe exotice.

La cafea e o minune! Dacă vrei s-o păstrezi la congelator, câteva zile, pune-o într-o pungă cât e caldă. Poţi tăia din ea apoi câtă îţi trebuie.

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-e pofta de creme brulee.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.