Creme brulee cu portocale

Printeaza

Creme brulee cu portocale din: oua, galbenusuri, zahar fin, esenta de vanilie, frisca, lapte, lichior de portocale, coaja de portocala.

Ingrediente:Creme_brulee_cu_portocale

  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 135 g zahar fin
  • 5 picaturi esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri lichior de portocale
  • coaja rasa de la 1 portocala

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 140C. Se bat mai intai ouale si galbenusurl, apoi se adauga zaharul si se inglobeaza batand lent pana se obtine o spuma galbuie.

Se adauga esenta de vanilie, apoi se toarna si se incorporeaza treptat amestecul de frisca si lapte.

La final, se adauga lichiorul si se inglobeaza.

Se repartizeaza coaja de portocala rasa in 4 forme termorezistente.

Se tapeteaza o tava cu un prosop textul impaturit; se asaza deasupra formele pline cu crema si se toarna in tava apa calda, astfel incat nivelul ei sa ajunga la jumatatea inaltimii formelor.

Se da tava la cuptor timp de circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca crema si se serveste.

Creme brulee cu portocale

Creme_brulee_cu_portocale

Pofta buna!


 

poate iti place si:

Creme brulee cu mure

Creme brulee cu mure

Creme brulee cu mure din: mure, smantana, galbenus, zahar. Ingrediente: 36 bucăţi de mure 660 ml de smântână dulce pentru frişcă 6 gălbenuşuri 70 g de zahăr tos 3 linguri de zahăr fin   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 160° C. Se pun şase forme mici termorezistente într-o tavă adâncă. Se aşază şase mure […]

Creme brulee cu zahar brun

Creme brulee cu zahar brun din: oua, zahar, lapte, vanilie, frisca. Ingrediente: 10 gălbenuşuri 200 g zahăr o păstaie vanilie 1/2 l frişcă lichidă 1/2 l lapte rece zahăr brun   Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se bat cu telul până ce se albesc, apoi se adaugă seminţele păstăii de vanilie. Se toarnă frişca […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/creme-brulee-portocale html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.