Creme brulee cu pere

Printeaza

Creme brulee cu pere din: lap­te, smântână, baton de vanilie, zahăr, nuga, gălbenuşuri, Amarula (lichior de fructe sălbatice din Africa de Sud), pere mari, puţin unt, za­hăr candel brun, vin alb, mentă, cimbru, coajă rasă de limette, zmeură proaspătă.

Creme_brulee_cu_pere

Ingrediente:

  • 90 ml lap­te
  • 250 ml smântână
  • 1 baton de vanilie
  • 4 linguri zahăr
  • 50 g nuga
  • 4 gălbenuşuri
  • 50 ml Amarula (lichior de fructe sălbatice din Africa de Sud)
  • 3 pere mari
  • puţin unt
  • za­hăr candel brun
  • vin alb
  • mentă
  • cimbru
  • coajă rasă de limette
  • zmeură proaspătă

Mod de preparare:

Laptele, smântână, jumătate din batonul de vanilie şi zahărul se fierb, se adaugă nuga. Se adaugă gălbenuşurile şi Amarula, se ţin la 110 grade în bain mărie 40 min.

Pere­le se taie cuburi, se încing in unt cu cealal­tă jumătate din batonul de vanilie şi zahărul candel, se sting cu vin alb. Se adaugă mi­rodeniile şi limette; totul se pune la cuptor 30 min. Crema şi perele se garnisesc cu zmeură şi mentă.

Creme brulee cu pere

Creme_brulee_cu_pere

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.