Creme brulee cu pere

Printeaza

Creme brulee cu pere din: lap­te, smântână, baton de vanilie, zahăr, nuga, gălbenuşuri, Amarula (lichior de fructe sălbatice din Africa de Sud), pere mari, puţin unt, za­hăr candel brun, vin alb, mentă, cimbru, coajă rasă de limette, zmeură proaspătă.

Creme_brulee_cu_pere

Ingrediente:

  • 90 ml lap­te
  • 250 ml smântână
  • 1 baton de vanilie
  • 4 linguri zahăr
  • 50 g nuga
  • 4 gălbenuşuri
  • 50 ml Amarula (lichior de fructe sălbatice din Africa de Sud)
  • 3 pere mari
  • puţin unt
  • za­hăr candel brun
  • vin alb
  • mentă
  • cimbru
  • coajă rasă de limette
  • zmeură proaspătă

 

Mod de preparare:

Laptele, smântână, jumătate din batonul de vanilie şi zahărul se fierb, se adaugă nuga.

Se adaugă gălbenuşurile şi Amarula, se ţin la 110 grade în bain mărie 40 min.

Pere­le se taie cuburi, se încing in unt cu cealal­tă jumătate din batonul de vanilie şi zahărul candel, se sting cu vin alb.

Se adaugă mi­rodeniile şi limette; totul se pune la cuptor 30 min.

Crema şi perele se garnisesc cu zmeură şi mentă.

Creme brulee cu pere

Creme_brulee_cu_pere

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Creme brulee cu mure

Creme brulee cu mure

Creme brulee cu mure din: mure, smantana, galbenus, zahar. Ingrediente: 36 bucăţi de mure 660 ml de smântână dulce pentru frişcă 6 gălbenuşuri 70 g de zahăr tos 3 linguri de zahăr fin   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 160° C. Se pun şase forme mici termorezistente într-o tavă adâncă. Se aşază şase mure […]

 

Creme brulee cu zahar brun

Creme brulee cu zahar brun din: oua, zahar, lapte, vanilie, frisca. Ingrediente: 10 gălbenuşuri 200 g zahăr o păstaie vanilie 1/2 l frişcă lichidă 1/2 l lapte rece zahăr brun   Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se bat cu telul până ce se albesc, apoi se adaugă seminţele păstăii de vanilie. Se toarnă frişca […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.