Creme-brulee cu levănţică

Printeaza

crăticioară se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăti­cioară cu 2 linguriţe flori de levănţică us­cate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în clocot; se ia vasul de pe foc, se aco­peră şi se lasă să se marineze 12 ore; apoi se strecoară.

Se încălzeşte cuptorul la 150 °C. Se bat 6 gălbenuşuri cu 60 g zahăr. Se dă în clocot amestecul de lapte şi se în­globează în compoziţia de gălbenuşuri. Se strecoară şi se toarnă în forme mici termorezistente.

Acestea se aşază pe o tavă adâncă şi se toarnă în ea apă clocotită ast­fel încât formele să fie introduse în apă pe 2/3 din înălţime. Se coace cre­ma 40 min. Se scot formele din cuptor şi se lasă să se răcorească; se presară pe fiecare câte 1 linguriţă zahăr şi se lasă să se caramelizeze pe grătarul din cuptor.

Creme-brulee cu levănţică

Creme-brulee cu levănţică

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.