Creme brulee cu banane

Printeaza

Creme brulee cu banane din: smantana, oua, zahar, vanilie, banana, zahar brun, scortisoara, unt.

Ingrediente:Creme brulee cu banane

  • 500 g smântână dulce foarte grasă
  • 5 gălbenuşuri
  • 125 g zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 banană mică
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 praf scorţişoară
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un vas smântână cu zahărul si esenţa de vanilie şi încălzeşti, la foc mic, până se dizolvă zahărul.

Când dă în fiert, iei vasul de pe foc. Baţi gălbenuşurile într-un vas adânc şi încorporezi încet câte 2 linguri odată de smântână fierbinte. Laşi să se odihnească 5 minute.

Torni compoziţia în forme, le aşezi într-o tavă şi le dai în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute. Le laşi să se răcorească 45 de minute, după care le pui în frigider cel puţin 2 ore.

Intre timp, descojeşti banana şi o tai felii subţiri. Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu şi rumeneşti feliuţele pe ambele părţi, aproximativ 2 minute, până se înmoaie.

Adaugi zahărul brun şi scorţişoara şi le mai caramelizezi 1 minut, până se topeşte zahărul. Serveşti crema cu felii de banană.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.