Crema venetiana cu rom

Printeaza

Crema venetiana cu rom din: lapte, oua, rom, tablete zaharină.

Ingrediente:Crema venetiana cu rom

  • 175 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • rom
  • 2 tablete zaharină

 

Mod de preparare:

Se dă în clocot laptele, se răcoreşte şi se adaugă treptat în gălbenuşurile bătute spumă. Compoziţia se pune pe plită, la foc foarte mic, în bain-marie, aromatizându:se cu rom.

Se bat spumă tare cele două albuşuri rămase, se adaugă în cremă când aceasta s-a îngroşat şi mai este călduţă. Se amestecă bine, se serveşte caldă sau rece.

Deasupra punem bucăţele de unt şi destulă smântână. Se bagă la cuptor până când ia o culoare aurie. Se servesc calzi cu şalată de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.