Crema ultrafina de sofran
PrinteazaCrema ultrafina de sofran din: lapte semidegresat, faina de orez, indulcitor, stafide, nuci, muguri de pin, vanilie, sofran, portocala, fistic, zahar vanilat.
- 500 ml lapte semidegresat
- 50 g făină de orez
- 60 g Sweet&Safe îndulcitor natural
- 30 g stafide hidratate
- 30 g nuci pisate
- 20 g muguri de pin
- 1 baton de vanilie
- 1 plic şofran
- coaja rasă de la 1 portocală
- 20 g fistic măcinat
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se pune la foc laptele cu Sweet&Safe, batonul de vanilie, esenţa, zahărul vanilat, şofran, coajă de portocală; se fierbe 5 min. amestecând continuu.
Se toarnă făina de orez în ploaie şi se fierbe totul 10 min. Se stinge focul şi se adaugă stafide, nucă, muguri de pin şi fistic. Se amestecă şi se serveşte în cupe. Se ornează cu nucă, muguri de pin şi fistic.
Se mai pot adăuga căpşuni sau fructe de pădure.
Pofta buna!