Crema cu ricotta si zmeura

Printeaza

Crema cu ricotta si zmeura din: ricotta, lamaie, zahar, zahar vanilat, smantana, piscoturi, sampanie, esenta de vanilie, zmeura, zahar tos, amidon si apa.

Ingrediente:

  • 25 g ricotta
  • 1/2 lamaie
  • 120 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 250 ml smantana dulce
  • cateva piscoturi
  • 100 ml sampanie
  • 1 fiola cu esenta de vanilie

pentru sos:

  • 300 g zmeura
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingura cu amidon
  • 1 lingura cu apa rece

 

Mod de preparare:

într-un castron, mixează zahărul tos cu smântână dulce şi zahărul vanilat până ce se topeşte complet. încorporează ricotta şi aromatizează cu esenţă de vanilie şi zeama de lămâie. Lasă la rece până ce pregăteşti sosul de zmeură.

Pune pe foc zahărul cu zmeura. Când a ajuns la punctul de fiebere, adaugă ami­donul dizolvat în apă. Amestecă până ce sosul capătă consistenţă.

Pregăteşte şase pahare. Pune în fiecare pahar câte 2-3 linguri din compoziţia de ricotta. Aşază Pucăţele de pişcoturi stro­pite cu şampanie şi din nou cremă. La final, toarnă sos de zmeură răcorit. Serveşte imediat.

Crema cu ricotta si zmeura

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. abia astept sa apara zmeura, desi cred ca merge cu cu zmeura congelata

  2. Alexandra Corneliu

    Ce bine arata crema asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.