Crema rece cu bere, oua si miere

Printeaza

Crema rece cu bere, oua si miere din: ouă de nagăf (sau de prepeliţă), bere blondă, miere, pâine din făină de mei şi orz, iaurt lichid acidulat, suc de lămâie, piper roşu, sare, şofran.

Ingrediente:Crema rece cu bere, oua si miere

  • 4 ouă de nagăf (sau de prepeliţă)
  • 500 ml bere blondă şi proaspătă
  • 30 g miere
  • 30 g pâine din făină de mei şi orz
  • 150 g iaurt lichid acidulat
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • praf de piper-roşu
  • 1 praf de sare
  • pistiluri de şofran

Mod de preparare:

Se sparg ouăle şi se separă albuşul de gălbenuş. Se bat energic gălbenuşurile împreună.

Se prăjeşte pâinea şi se sfărâmă.

Se amestecă toate ingredientele şi se ţin la foc mic până la prima tendinţă de clocot.

Se împarte crema în două boluri şi se lasă să se răcească, după care se aşază deasupra pistilurilor de şofran.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.