Crema de portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de portocale din: oua, zahar, portocale, unt, sare, zahar vanilat si frisca.

Ingrediente:Crema de portocale

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 portocale
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 200 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Într-un vas metalic, mixaţi ouăle, sarea, zahărul vanilinat si zahărul până când se dizolvă. Adăugaţi zeama stoarsă de la o portocală și jumătate. Fierbeţi la bain-marie ingredientele mixate, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Când crema s-a îngrosat, stingeţi focul si încorporaţi o lingură coajă de portocală rasă si untul. Turnaţi în cupe crema călduţă și o lăsaţi să se răcească. După răcirea completă, introduceţi cupele în frigider pentru 1 oră.

Bateţi frisca pe care, în prealabil, aţi răcit-o timp de 3 ore. Înainte de servire, decoraţi crema cu frisca bătută si felii de portocală.

Cremă de portocale

Crema_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.