Crema de morcov cu chimen

Printeaza

Crema de morcov cu chimen din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, sare.

Ingrediente:Crema_de_morcov_cu_chimen

  • 500 g morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite chimen pisat
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa şi morcovii se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se călesc în ulei. Când legumele s-au în­muiat, se adaugă chimenul şi se mai călesc 1 minut. Se adaugă 1 l apă şi se lasă la fiert 30 de minute.

Se lasă la răcit, se strecoară supa şi se pasează legumele. Se pune supa strecurată peste piureul de legume, se amestecă bine şi se potriveşte de sare şi piper, apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Crema de morcov cu chimen

Crema_de_morcov_cu_chimen

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.