Crema de lamaie

Printeaza

O reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si zahar fin.

Ingrediente:Crema de lamaie

  • zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite
  • 120 g unt
  • 4 oua batute
  • 450 g de zahar fin

 

Mod de preparare:

Coaja rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun la bain-marie, într-un vas termorezistent, având grijă ca fundul vasului să nu atingă apa care fierbe.

Se amestecă cu o lingură de lemn până când compoziţia se îngroaşă şi formează un strat gros pe dosul lingurii.

Dacă temperatura este prea ridicată, ouăle vor începe să se coacă. Crema se lasă la răcit, apoi se pune la frigider.

Dacă nu se foloseşte timp de o săptămâ­nă, se păstrează în frigider, în borcane sterilizate, închise ermetic.

Crema de lamaie

Crema de lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.