Crema englezeasca de zahar ars

Printeaza

O reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie.

Ingrediente:Crema englezeasca de zahar ars

  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1/2 lingurite extract de vanilie
  • 300 ml lapte
  • sare

pentru zaharul caramelizat:

  • 3,5 linguri zahar
  • o lingurita suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Pentru pregatirea carameli se pune zaharul in tigaie, se toarna suc de lamaie si 5 linguri de apa rece. Se fierbe, amestecand, la un foc foc mediu pana siropul devine maro-deschis. Se toarna intr-o forma cu volumul de 600 ml.

Se agita forma cu miscari circulare, ca sa se distribuie uniform zaharul caramelizat pe suprafata interioara. Se pune ouale si galbenusuri intr-un castron, se adauga zaharul pudra, extract de vanilie, un pic de sare si se amesteca un o lingura de lemn pana se obtine o masa omogena.

Se toarna lapte intr-o craticioara, se incalzeste un pic, si se toarna amestecand continuu, in amestecul de ou. Crema se da prin site intr-un cas aparte. Se toarna crema obtinuta in forma de crema de zahar ars, se acopera cu hartie pergament.

Se pune intr-o forma mai mare, in care se toarna apa fierbinte, pana la jumatatea peretilor. Se pune in cuptorul incalzit pana la 170C si se lasa o ora. Crema de zahar ars se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se pune un platou pe forma si se rastoarna continutul formei pe platou. Crema de zahar ars se poate servi calda sau rece.

Crema englezeasca de zahar ars

Crema englezeasca de zahar ars

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.