Crema de zahar ars si aroma de vanilie

Printeaza

Crema de zahar ars si aroma de vanilie din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare.

Ingrediente:Crema_de_zahar_ars_si_aroma_de_vanilie

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 350 g zahar
  • 4 pliculete cu zahăr vanilat
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Pune 250 g zahar in cratita in care vrei sa pregatesti crema.

Caramelizeaza zaharul la foc mic, dupa care invarte cratita intr-o parte si in alta pana cand fundul si peretii sunt acoperiti de zaharul caramelizat.

Separat, fierbe laptele cu un praf de sare, restul de zahar si zaharul vanilat. Lasa sa se racoreasca putin.

Intr-un castron, bate oualele. Adauga treptat laptele racorit, amestecand usor.

Compozitia astfel obtinuta toarn-o in cratita. Lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ 50-60 de minute.

Dupa ce s-a racorit, rastoarna cu grija pe un platou sau serveste in cupe, cu sosul format in cratita.

Crema de zahar ars si aroma de vanilie

Crema_de_zahar_ars_si_aroma_de_vanilie

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Creme Caramel clasică

Creme caramel sau crema de zahar ars

Creme caramel Desertul preferat al unei cine cu oaspeţi, dar al restaurantelor, este numit şi cremă de ou si cremă caramel (în română: cremă de zahăr ars). Se fierbe un amestec de ouă, zahăr, vanilie şi lapte sau smântână dulce, până înce să se îngroaşe, apoi se toarnă într-o formă sau în câteva forme mai […]

 

Cremă de frişcă cu coulis de zmeură

Crema de zahar ars cu frisca

Crema de zahar ars cu frisca din: zahar, oua, lapte, vanilie, frisca. Ingrediente: 4 linguri zahăr, pentru caramel 8 ouă 1 lapte 8 linguri zahăr esenţă vanilie frişca, pentru decor   Mod de preparare: Pui 4 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic si le caramelizezi. Amesteci continuu, până când se topeşte zahărul. Acoperi […]

 

Crema_de_zahar_ars_cu_sampanie

Crema de zahar ars cu sampanie

Crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, faina, sampanie. Ingrediente: 1  lapte 6 ouă  12 linguri zahăr  4 plicuri zahăr vanilat  1 lingură făină  1 ceaşcă şampanie   Mod de preparare: Pui ouăle, 5 linguri zahăr, zahărul vanilat şi făina într-un castron şi amesteci cu grijă, să nu facă spumă. Torni încet […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.