Crema de zahar ars cu sampanie

Printeaza

Crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, faina, sampanie.

Ingrediente:Crema_de_zahar_ars_cu_sampanie

  • 1  lapte
  • 6 ouă
  •  12 linguri zahăr
  •  4 plicuri zahăr vanilat
  •  1 lingură făină
  •  1 ceaşcă şampanie

 

Mod de preparare:

Pui ouăle, 5 linguri zahăr, zahărul vanilat şi făina într-un castron şi amesteci cu grijă, să nu facă spumă. Torni încet laptele călduţ şi amesteci. La final, adaugi şampania.

Separat, pui într-o formă de guguluf restul de zahăr şi îl caramelizezi la foc iute. Răsuceşti cratiţa cu grijă, astfel încât să tapetezi cu caramel şi pereţii formei. Torni cu grijă amestecul de lapte şi ouă şi dai la cuptorul încălzit în prealabil, la foc mic, 30-40 de minute.

Răstorni crema abia după ce s-a răcit şi o serveşti cu sosul format.

Crema de zahar ars cu sampanie

Crema_de_zahar_ars_cu_sampanie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.