Crema de zahar ars cu blat de cacao si caise

Printeaza

Crema de zahar ars cu blat de cacao si caise din: zahăr, ouă, lapte, esenţă de vanilie, sare, faina, cacao, caise confiate, esenţă de rom, frişcă lichidă, întăritor frişcă, zahăr vanilat, cireşe confiate, ciocolată neagră, margarin sau unt.

Ingrediente:Crema_de_zahar_ars_cu_blat_de_cacao_si_caise

  • 10 linguri de zahăr pentru caramelizat

Pentru cremă:

  • 8 ouă
  • 750 ml lapte
  • 8 linguriţe zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 1 vârf cuţit praf de sare
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură cacao
  • 100 g caise confiate
  • 4 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom

Pentru ornat:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 2 plicuri întăritor frişcă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • cireşe confiate

Pentru bănuţii de ciocolată:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 20 g margarină/unt

Pentru firicele­le de zahăr ars:

  • 4 linguri zahăr

Pentru siropul caramel:

  • 4 linguri zahăr, apă
  • 30 g margarină/unt

Mod de preparare:

Pui cele 10 linguri de zahăr într-o cratiţă înaltă. Laşi pe foc să se topească, până capătă o culoa­re maronie. După ce s-a topit, iei cratiţa de pe foc.

In timpul caramelizării zahărului, îl distribui uni­form pe pereţii vasului, prin rotirea acestuia, apoi îl laşi la răcit.

Intr-un bol baţi ouăle cu mixerul. Adaugi laptele, zahărul şi esenţa- de vanilie, mixând continuu. Torni compoziţia în cratiţa tapetată cu zahărul ars.

Dai cratiţa la cuptorul încins, în jur de o oră. între timp; prfepari blatul.

Baţi albuşurile spumă, cu pra­ful de sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu esenţa de rom. Amesteci făina cu cacaua.

Torni albuşurile peste gălbenuşuri, apoi amestecul de făină cu cacao şi caisele confiate, tăiate mărunt.

Torni compoziţia peste crema de zahăr ars (după-ce este gata) şi dai vasul la cuptor, pentru 10-15 minute. Când este gata, o răstorni pe un platou şi laşi la răcit, până a doua zi.

Baţi frişca cu întăritorul şi cu za­hărul vanilat. Pentru bănuţii de ciocolată, topeşti ciocolata, îm­preună cu margarina, într-o crăti­cioară.

Formezi bănuţii cu ajutorul unei linguri, pe hârtie de copt.  Pentru firicelele de zahăr ars, caramelizezi zahărul într-o crăticioa­ră.

Formezi firicelele cu ajutorul lingurii, pe hârtie de copt. Pregăteşti siropul caramel aşa: Caramelizezi zahărul, apoi adaugi puţină apă şi margarină.

Foloseşti frişcă, siropul caramel, bănuţii de ciocolată, firicelele de zahăr ars şi cireşele confiate.

Crema de zahar ars cu blat de cacao si caise

Crema_de_zahar_ars_cu_blat_de_cacao_si_caise

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.