Cremă de whisky

Printeaza

Crema de whisky: galbenusuri, unt, zahar, baton de vanilie, lapte, whisky, ciocolata cu rom, sare.

Ingrediente:Crema_de_whisky.png

  • 7 gălbenuşuri
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 1 ceşcuţă cu whisky
  • 200 g ciocolată cu rom
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, bate gălbenuşurile cu un praf de sare pentru a le înviora culoa­rea. Separat, fierbe laptele împreună cu zahărul şi batonul de vanilie. Acoperă-l şi lasă-l să se răcorească. Când laptele nu mai arde (e doar puţin călduţ), toarnă-l în fir subţire, ca la maioneză, peste gălbenuşuri.

Compoziţia astfel obţinu­tă fierbe-o la bain-marie, amestecând mereu, pentru a nu se prinde de fund. După primele clocote, crema începe să se îngroaşe. Opreşte focul şi amestecă uşor cel puţin zece minute încorporând treptat ceşcuţa cu whisky. încorporea­ză apoi untul frecat spumă, până scoţi toată apa din el.

Imparte compoziţia în două şi amestecă o parte cu ciocolata topită. Umple apoi cupele clătite cu apă rece, alternând cremele între ele. Lasă la rece aproximativ o oră şi serveşte cu frişcă deasupra.

Cremă de whisky

Crema_de_whisky.png

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Delicioasa crema de whisky

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.