Crema de vinete cu branza si cimbru

Printeaza

Crema de vinete cu branza si cimbru din: vinete lungi şi subţiri, lapte dulce pasteurizat, cimbru, brânză de capră, frunze de pătrunjel, mărar verde, zeamă de lămâie, sare, piper macinat.

Ingrediente:Crema_de_vinete_cu_branza_si_cimbru

  • 1 kg vinete lungi şi subţiri
  • 1 l lapte dulce pasteurizat
  • 1 crenguţă de cim­bru
  • 250 g brânză de capră
  • 1/2 legătură frunze de pătrunjel
  • 2-3 fire de mărar verde
  • 2-3 linguriţe zeamă de lămâie
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Cureţi vinetele de coajă şi codiţe, le tai în sferturi şi le pui la fiert într-o oală cu laptele fierbinte şi rămurica de cimbru.

Când vinetele s-au înmuiat bine, le scoţi din vas şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare nemetalică, de plastic.

Toci mărunt vinetele, cu ajutorul unui cuţit de sticlă sau cu coada unei linguri de lemn sau le pasezi în blender. Speli mărarul şi pătrun­jelul şi le tai fin.

Mărunţeşti brânza de capră cu fur­culiţa. în pasta de vinete, încorporezi brânza, ver­deaţa, sare şi piper după gust şi, la sfârşit, zeama de lămâie.

Consumi pasta pe felii de toast integral, după ce ai păstrat-o puţin la rece.

Crema de vinete cu branza si cimbru

Crema_de_vinete_cu_branza_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.