Crema de sparanghel
PrinteazaCrema de sparanghel
Ingrediente:
- 400 g sparanghel
- 1 anghinare
- 1 lamaie
- 100 g unt
- 200 g smantana
- 3 galbenusuri
- Sare
Preparare:
Curăţă sparanghelul de coajă şi fierbe-l în apă cu sare şi puţină zeamă de lămâie. Separat, fierbe anghinarea.
Trece apoi legumele fierte bine printr-o sită deasă. Subţiază cu gălbenuşurile amestecate cu smântână.
Dacă în continuare este prea groasă, toarnă puţină zeamă în care a fiert sparanghelul. Potriveşte gustul de sare şi mai dă în clocot câteva minute.
Serveşte crema de sparanghel cu verdeaţă sau codiţe de ceapă verde.
Pofta buna!
Nu prea am gatit cu sparanghel. O sa fac crema de sparanghel sa vedem ce iese 🙂