Crema de rosii cu usturoi si cascaval
PrinteazaCrema de rosii cu usturoi si cascaval din: roşii cărnoase, usturoi, oţet, ulei, castravete, ardei gras roşu, caşcaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg roşii cărnoase
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu oţet
- 3 linguri cu ulei
- 1 castravete
- 1 ardei gras roşu
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine roşiile şi şterge- le cu un şervet curat. Dă-le pe răzătoarea mică şi, dacă este posibil, îndepărtează cu mare grijă seminţele. Separat, curăţă usturoiul şi zdrobeşte-l bine! Freacă-l cu puţină sare, piper şi o linguriţă cu oţet.
Toarnă treptat uleiul de măsline, ca la maioneză. Peste pasta de usturoi astfel obţinută, adaugă sucul de roşii. Amestecă uşor şi potriveşte gustul de sare şi piper. Lasă la rece minimum 20 de minute, după care serveşte în farfurii adânci.
Pentru a arăta şi mai apetisant, decorează-le pe margine cu pătrăţele de castravete, ardei gras şi caşcaval.
Crema de rosii cu usturoi si cascaval
Pofta buna!