Cremă de portocale cu bezele

Printeaza

Cremă de portocale cu bezele

Cremă de portocale cu bezele

Ingrediente:

  • 3 albuşuri
  • 100 g zahăr tos
  • 300 ml frişca
  • 50 ml miere
  • 200 g brînză de vaci
  • 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 10 g gelatină
  • 3 portocale
  • două fire de mentă verde
  • topping de ciocolată
  • ciocolată neagră

Preparare:

Albuşurile se pun într-un castron, se amestecă bine cu zahărul tos şi un plic cu zahăr vanilinat. Se mixează pînă cînd se obţine o spumă tare, care nu mai cade de pe braţele mixerului.

Se pune spuma într-un poş sau o pungă tăiată la un colţ, se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt şi se introduce în cuptor. Se coc la foc potrivit 45 de minute, avînd grijă să nu se ardă. Gelatina se înmoaie în sucul de la o portocală, se dizolvă la foc mic, apoi se lasă să se răcească.

Frişca se mixează, se amestecă bine cu brînză de vaci, mierea şi zahărul vanilinat rămas. Se toarnă gelatina răcită, se presară mentă tocată, se mixează şi se pune în cupe. Se introduce la rece pentru 30 de minute, se decorează cu bezele, felii de portocală şi frunze de mentă.

Cremă de portocale cu bezele.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine acest desert si cred ca este si gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.