Crema de nuci cu lapte si gelatina

Printeaza

Crema de nuci cu lapte si gelatina din: nuci, ou, lapte, smântână, foi gelatină, coaja de lămâie, zahăr.

Crema de nuci cu lapte si gelatina

Ingrediente:

  • 60 g nuci
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • 25 g smântână
  • 2 foi gelatină
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri zahăr

 

 

Mod de preparare:

Se înfierbântă laptele, se ia de pe foc, se adaugă nuca măcfnată, coaja rasă de lămâie şi zahăr, apoi se înglobează şi oul bătut, separat înainte.

Se bate compoziţia cu telul, în bain-marie, până se îngroaşă. Se ia vasul de pe foc, se adaugă gelatină (anterior muiată în apă rece) dizolvată într-o lingură de apă fierbinte, şi se amestecă bine.

Când s-a răcit, se adaugă smântână, se omogenizează şi se pune compoziţia la rece, să se întărească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.