Crema de napi cu ceapa si nucsoara
PrinteazaCrema de napi cu ceapa si nucsoara din: napi, ceapa alba, ulei, unt, nucsoara, sare, piper alb.
- 350g napi
- 250 g ceapă alba
- 3 linguri de ulei
- unt cât o nucă
- nucşoară ras
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Se încălzeşte apă sărătă într-o cratiţă. Se opăresc napii ca să se poată, după ce s-au rătăcit, să fie curăţaţi mai uşor şi să fie tăiaţi rondele.
Se taie mărunt ceapa şi se pune la fiert într-o cratiţă conţinând puţină apă sărată.
Se lasă să scadă. Se completează cu ulei şi unt.
Se adaugă napii şi se perpelesc cu ceapa la foc destul de puternic, mestecându-se des.
Se presară din belşug cu nucşoară şi se serveşte călduţ, pe bucăţi de pâine neagră unsă cu unt.
Pofta buna!
Sunt buni napii?