Crema de mere cu stafide si frisca

Printeaza

Crema de mere cu stafide si frisca din: mere, zahar pudra, nuci, fructe din dulceaţă, stafide, frişcă bătută îndulcită cu zahăr, piscot.

Ingrediente:Crema de mere cu stafide si frisca

  • 2 mere coapte aromate
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 lingură nuci măcinate
  • 5-6 boabe de fructe din dulceaţă
  • 5-6 boabe stafide
  • 1 lingură de frişcă bătută îndulcită cu zahăr
  • 1 pişcot

Mod de preparare:

Se coc merele în cuptor, se scot şi se dau calde printr-o strecurătoare emailată, apoi se amestecă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr. Nucile măcinate se amestecă cu restul de zahăr.

Se ia un pahar mare cu picior de tipul celor pentru şampanie şi se aşază în straturi crema de mere cu nucile mă­cinate amestecate cu zahărul.

Printre straturi se pun boabe de fructe din dulceaţă: cireşe, căpşune, afine sau zmeură şi câteva stafide. Se lasă loc în pahar pentru a orna cu frişcă.

Pişcotul se rupe în două şi se înfig cele două bucăţi cu par­tea ruptă în mijlocul paharului. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.