Crema de ciuperci cu piept de pui
PrinteazaCrema de ciuperci cu piept de pui din: ciuperci, piept de pui, ulei, vin alb sec, cartofi, ceapa, morcov, smantana, sare, piper.
- 1,5 kg ciuperci
- 300 g piept de pui
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb sec
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 100 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţafi ciupercile, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert, împreună cu ceapa, morcovul şi cartofii, în 2 litri de apă. Adăugaţi foile de dafin, sare şi piper după gust. Când ciupercile sunt bine fierte, scurgeţi-le de apa în care au fiert şi păstraţi o cană din aceasta.
Mărunţiţi ciupercile cu blenderul, apoi pasaţi-le. Crema obţinută diluaţi-o cu vinul şi puţin din zeama în care au fiert ciupercile, apoi potriviţi de sare şi piper. Tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe, presăraţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le în ulei până când se rumenesc bine pe toate părţile.
Serviţi supa cremă de ciuperci caldă, presărată cu pieptul de pui şi cu smântână.
Pofta buna!