Crema de ciuperci cu piept de pui

Printeaza

Crema de ciuperci cu piept de pui din: ciuperci, piept de pui, ulei, vin alb sec, cartofi, ceapa, morcov, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Crema de ciuperci cu piept de pui

  • 1,5 kg ciuperci
  • 300 g piept de pui
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţafi ciupercile, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert, împreună cu ceapa, morcovul şi cartofii, în 2 litri de apă. Adăugaţi foile de dafin, sare şi piper după gust. Când ciupercile sunt bine fierte, scurgeţi-le de apa în care au fiert şi păstraţi o cană din aceasta.

Mărunţiţi ciupercile cu blenderul, apoi pasaţi-le. Crema obţinută diluaţi-o cu vinul şi puţin din zeama în care au fiert ciupercile, apoi potriviţi de sare şi piper. Tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe, presăraţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le în ulei până când se rumenesc bine pe toate părţile.

Serviţi supa cremă de ciuperci caldă, presărată cu pieptul de pui şi cu smântână.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.