Crema de ciocolata si mascarpone

Printeaza

Crema de ciocolata si mascarpone din: mascarpone, ciocolata amara, zahar, galbenusuri, marsala, lapte, unt, zahar vanilat.

Ingrediente:Crema_de_ciocolata_si_mascarpone

  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolată amară
  • 100 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri marsala/ rom
  • 65 g lapte
  • 15 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Adăugăm romul sau marsala şi amestecăm, adăugăm şi mascarponele, uşor frecat înainte, şi amestecăm cu grijă până îl încorporăm complet gălbenuşurilor. Lăsăm crema la rece, acoperită cu o folie alimentară.

Topim ciocolata amestecată cu untul în cuptorul cu microunde pentru 3 secunde sau la bain marid. Incălzim foarte bine laptele şi îl adăugăm cald peste ciocolata caldă. Amestecăm bine şi lăsăm crema să se răcească complet. După ce crema de ciocolată s-a răcit, amestecăm 4 linguri din crema de ciocolată cu 3 linguri din crema de mascarpone.

Obţinem astfel 3 creme: de mascarpone, de ciocolată şi de ciocolată cu mascarpone.

Aşezăm cremele în pahare, alternând cele 3 straturi.

Lăsăm paharele la frigider pentru 1-2 ore înainte de-a servi crema.

 

Crema de ciocolata si mascarpone

Crema_de_ciocolata_si_mascarpone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.