Crema de ciocolata pentru diabetici

Printeaza

Crema de ciocolata pentru diabetici din: lapte semidegresat, smantana, oua, zahar de mesteacan, ciocolata neagra, scortisoara.

Ingrediente:Crema de ciocolata pentru diabetici

  • 200 ml lapte semidegresat
  • 200 ml smântână lichidă degresată 5%
  • 4 gălbenuşuri de ou
  • 1 lingură zahăr de mesteacăn
  • 160 g ciocolată neagră (minimum 70%)
  • 1 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Incălziţi laptele şi smântână într-o cratiţă. Bateţi gălbenuşurile într-un castron. Când laptele dă în clocot, turnaţi-l încet bătând ouăle, apoi vărsaţi totul în cratită si ţineţi pe foc amestecând întruna, până se îngroaşă crema.

Luaţi de pe foc, adăugaţi ciocolata ruptă în bucăţi, zahărul şi scorţişoara şi amestecaţi din nou, până obţineţi un preparat omogen.

Impărţiţi în castronaşe, lăsaţi să se răcească, apoi ţineţi la frigider cel puţin 2 ore.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.