Cremă de ciocolată cu piper

Printeaza

Cremă de ciocolată cu piper din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar, piper, ardei iute, piscoturi.

Ingrediente:Crema_de_ciocolata_cu_piper

  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • o lingura zahar
  • 2 prafuri piper

pentru decor:

  • un ardei iute
  • 4 piscoturi

Mod de preparare:

Ciocolata ruptă bucăţi se pune la topit cu untul, la bain-marie.

Se amestecă pentru a obţine o cremă omogenă. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se ia crema de la bain-marie şi, în amestec, se adaugă gălbenuşurile şi piperul şi se omogenizează.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi apoi cu zahărul, când începe să se formeze spuma.

Se adaugă în compoziţia de gălbenuşuri întâi o treime din albuşuri şi se amestecă, apoi se pune restul.

Se toarnă crema în cupe care se dau la congelator pentru 20 de minute.

Se servesc cu pişcoturi şi ardei iute tăiat mărunt.

Cremă de ciocolată cu piper

Crema_de_ciocolata_cu_piper

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.