Cremă de ciocolată cu orez expandat

Printeaza

O reteta de crema de ciocolata cu orez expandat din: lapte de orez, praf de budinca, orez expandat, stafide, siropd e artar, capsune coape, piersica si caisa.

Ingrediente:Cremă de ciocolată cu orez expandat

  • 1 l lapte de orez
  • 1 pungă cu preparat praf pentru budincă de ciocolată
  • 250 g orez expandat (pufarine de orez)
  • 50 g stafide
  • 4 linguri de sirop de arţar
  • 8 căpşune coapte
  • 1 piersică
  • 1 caisă

 

Mod de preparare:

Puneţi să se înmoaie stafidele într-o ceşcuţă cu puţină apă călduţă circa 10 minute, apoi stoarceţi-le. Turnaţi laptele de orez într-un castron şi amestecaţi-l cu preparatul pentru budincă turnat puţin câte puţin, folosind un tel, în aşa fel încât să nu se formeze coco­loaşe; adăugaţi siropul de arţar şi stafidele.

Treceţi compoziţia într-o cratiţă şi fierbeţi-o la foc potrivit circa 2 minute, amestecând con­tinuu. Daţi focul mic şi mai lăsaţi-o să fiarbă 1 minut, amestecând tot timpul. Luaţi-o de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească.

Spălaţi căpşunele, ştergeţi-le delicat şi tăia- ţi-le în două, păstrând codiţa neruptă. Spălaţi piersica şi caisa, apoi tăiaţi-le feliuţe subţiri.

Incorporaţi trei sferturi din cantitatea de orez expandat în crema care s-a răcit şi împărţi- ţi-oîn patru castronele individuale. Deasupra aranjaţi felioarele de fructe proaspete şi pufarinul rămas, apoi serviţi.

Cremă de ciocolată cu orez expandat

Cremă de ciocolată cu orez expandat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.