Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie
PrinteazaCrema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie din: ciocolată cu 70% cacao, unt nesărat, oua, frisca, cafea, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 150 g ciocolată cu 70% cacao
- 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele
- 3 ouă
- 250 ml friscă
- 1-2 linguri cafea, opţional
- coaja răzuită sau fâşii de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli tămâia şi răzuieşti coaja sau o tai fâşii cu un cuţit econom. Baţi frişca şi o dai la frigider. Mixezi albuşurile.
Pui ciocolata cu untul şi cafeaua într-o cratiţă, pe baie de aburi, şi amesteci până se topeşte ciocolata. Dai deoparte şi laşi să se răcorească.
Adaugi gălbenuşurile şi o treime din frişca bătută. Pui jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Amesteci bine şi apoi pui frişca rămasă si albuşurile.
Torni crema în fiecare pahar. Presari coajă de lămâie. Dai la rece cel puţin opt ore şi serveşti.
Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie
Pofta buna!