Cremă caramelizată de lămâie

Printeaza

Cremă caramelizată de lămâie din: lamaie, lapte, zahar, oua, baton de vanilie, sare.

Ingrediente:Crema_caramelizata_de_lamaie

  • 1 lamaie
  • 1 l lapte
  • 15 linguri cu zahar
  • 8 oua
  • 1 baton de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe laptele împreună cu cinci linguri cu zahăr şi batonul de vanilie. După ce a dat în 1-2 clocote, scoate batonul de vanilie. Bate ouăle cu sare şi zeama de lămâie. Toarnă treptat laptele răcorit. Topeşte restul de zahăr, fără să se înnegrească, ca să nu dea gust amar cremei.

Tapetează fundul şi pereţii formelor în care vrei să pregăteşti crema. Poţi folosi o singură formă sau mai multe mici. Toarnă uşor amestecul de lapte, ouă şi lămâie. Aşază formele într-un vas cu apă clocotită şi dă la cuptor (să fiarbă la foc mic 45 de minute). Opreşte focul numai după ce ai făcut proba cu paiul.

Cremă caramelizată de lămâie

Crema_caramelizata_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.