Crema caramel cu nectarine

Printeaza

O reteta delicioasa de crema caramel cu nectarine din: galbenusuri, ou, lapte, zahar vanilat, zahar tos, apa, suc de lamaie, lichior de cafea, sare si nectarine.

Ingrediente:

  • 5 galbenusuri
  • 1 ou
  • 750 ml lapte dulce
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 220 g zahar tos
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 1 varf de cutit de sare
  • felii de nectarine

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul vanilat si sarea, dupa care se raceste. Se prepara caramelul topind intr-o cratita 3 linguri de zahar tos. Se adauga apa, lichiorul de cafea si sucul de lamaie, se fierbe putin, dupa care se toarna in forme speciale sau intr-o cratita.

Se mixeaza intr-un vas restul de zahar tos, oul intreg si galbenusurile. Se toarna peste laptele racit, se amesteca, iar compozitia rezultata se toarna in formele cu caramel.

Se aseaza formele intr-o tava cu apa, se introduce tava in cuptor si se tin pana cand compozitia s-a intarit.

Se serveste alaturi de feliile de nectarine!

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Anamaria Popescu

    Foarte buna aceasta reteta!

  2. Maria Popescu

    Interesanta aceasta reteta merita incercata !

  3. Merita incercata aceasta reteta. Nu prea fac deserturi; mi se par dificile, dar reteta asta o s-o pregatesc. Poate chiar maine sa fac crema caramel cu nectarine. Data urmatoare, poate o sa inlocuiesc nectarinele cu piersici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.