Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata

Printeaza

Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata din: friscă lichidă, foi gelatină, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, ciocolată albă

Crema_bavareza_din_trei_tipuri_de_ciocolata

Ingrediente:

  • 460 ml friscă lichidă
  • 3 foi gelatină
  • 150 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată albă

Ingrediente pentru ornat:

  • ciocolată

Mod de preparare:

Se bat bine 400 ml frişcă lichidă şi odată ce se obţine spuma se pune la rece. Ciocolata neagră se pune la topit la bain-marie. Se înmoaie o foaie de gelatină în apă rece, apoi se amestecă bine cu 20 ml friscă încălzită. Se omogenizează bine şi se adaugă la ciocolata topită. Se amestecă apoi cu o treime din cantitatea de frişcă de la rece.

Se repartizează amestecul într-o formă şi se dă la rece până se prepară şi celelalte două straturi de ciocolată după aceeaşi reţetă, gelatină hidratată şi încorporată în puţină frişcă lichidă şi amesteca-tă apoi cu ciocolata şi frişca de la frigider.

Când si ultimul strat de ciocolată albă a fost turnat, se lasă formele la rece pentru 6 ore. Se servesc cu ciocolată răzuită.

Crema bavareza din trei tipuri de ciocolata

Crema_bavareza_din_trei_tipuri_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.