Creier de vita in unt negru

Printeaza

O reteta simpla de creier de vaca in unt negru din: creier de vaca, ceapa, morcov, telina, otet din vin, frunza de dafin, piper boabe, sare, unt si patrunjel.

Ingrediente:Creier de vita in unt negru

  • 750 g creier de vacă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 lingură oţet din vin
  • 1 frunză dafin
  • 5 boabe piper negru
  • sare, după gust

pentru sos:

  • 75 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri oţet din vin
  • piper pisat, după gust
  • puţină zeamă în care s-a pregătit creierul

 

Mod de preparare:

Creierul se spală bine cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se opăreşte în apă clocotită cu sare, oţet, foaie de dafin, ceapă şi morcov, timp de o jumătate de oră. Se lasă la răcit şi se taie în felii ce se trec prin puţină faină cu ou şi pesmet.

Se prăjeşte în ulei bine încins cu un sfert de oră înainte de a fi servit.

Untul se pune într-o tigaie şi se prăjeşte până ce capătă o culoare brună, fară să se ardă.

Se pun într-o cratiţă frunzele de pătrunjel tăiat fin, oţetul şi puţină zeamă.

Se aşează pe foc şi se lasă până ce scade bine. Se adaugă sare, piper şi unt.

Se toarnă deasupra creierului deja preparat.

 

Poftă bună!

 

 


 

Poate iti place:

 

retete

Ciuperci umplute cu creier si cascaval

Ciuperci umplute cu creier si cascaval din: ciuperci, creier, sos alb, unt, pesmet, cascaval, lamaie, sare si piper.   Ingredinte: 500 g ciuperci 150 g creier fiert 4 linguri sos alb 50-80 g unt 1 lingura pesmet 1 lingura cascaval ras 1 lamaie sare piper   Mod de preparare Se scot piciorusele de la ciperci, […]

retete

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.   Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]

Salata cu creier de miel

Cum se prepara creierul de porc sau de vitel

Cum se prepara creierul de porc sau de vitel Creierul (de porc sau de viţel) se prepară în mai multce feluri: rasol, pane, sote etc. Inainte de a se pregăti, se ţine câteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert într-un vas cu apă în care s-a pus […]

Creier de vita pane

Creier de vita pane

Creier de vita pane din: creier, otet, piper, sare, faina, oua, pesmet, ulei. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de vită) 1 lingură otet piper măcinat sare 1 lingură făină 2 ouă 2 linguri pesmet 2 linguri ulei (unt sau untură)   Mod de preparare: Creierul se fierbe. După ce a fiert, se taie în felii […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.