Creier de vita gratinat

Printeaza

O reteta delicioasa de creier de vaca gratinat din: creier de vaca, ceapa, telina, morcov, otet din vin, unt, boabe piper, frunza de dafin, sare, faina alba, nucsoara, cascaval, lapte si sare.

Ingrediente:Creier de vita gratinat

  • 750 g creier de vacă
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov
  • 1 lingură oţet din vin
  • 25 g unt
  • 5 boabe piper negru
  • 1 frunză dafin
  • sare

pentru gratinat:

  • 50 g faină albă
  • 25 g unt
  • 1 vârf de cuţit cu nucşoară
  • 500 ml lapte
  • 100 g caşcaval
  • sare

Mod de preparare:

Creierul se spală bine, se curăţă de pieliţe, se fierbe şi se taie în cubuleţe, după ce s-a răcit. Intr-un vas în care clocoteşte laptele, se pune faina amestecată în prealabil cu untul şi nucşoara, amestecând continuu, la foc mic, timp de o jumătate de oră.

Se unge un vas cu unt şi se toarnă un strat de sos. Se adaugă bucăţile de creier şi sc completează cu restul de sos. Se presară deasupra caşcaval ras şi se pune vasul la cuptor aproximativ zece minute. Se stropeşte cu unt topit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.