Creier de porc

Printeaza

Creier de porcCreierul de porc se prepară în mai multe feluri: rasol, pane, sote. Inainte de a se pregăti, se ţine câteva ore în apă rece, apoi se curăţă de pieliţă şi se pune la _ fiert într-un vas cu apă în care s-a pus zarzavat, pentru gust: ceapă, morcov, ţelină, o foaie de dafin, câteva boabe de piper, oţet şi sare.

După ce zarzavatul a fiert 5-6 minute, se introduce creierul (apa nu trebuie să fie clocotindă) şi se lasă să fiarbă 3-4 minute. Creierul de porc fierbe mai repede. Apoi se ia vasul de pe foc şi se lasă creierul să se răcească în zeama în care s-a fiert, pentru a-şi păstra culoarea albă. Se scoate din zeamă şi se foloseşte la preparatul dorit.

Creier pane: se taie în felii groase, care se dau prin făină şi ou bătut, apoi se trec prin pesmet. Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se serveşte cald sau rece.

Creier ă la grec: se taie felii şi se pune pe un platou, iar deasupra se toarnă sos â la grec. Acesta se prepară din zeamă de lămâie cu sifon, ulei, sate şi piper.

Creier în aspic: după ce s-a fiert şi s-a răcit, se taie în felii şi se pune pe un platou. Se poate garnisi cu felii de ou fiert, morcovi şi frunzuliţe de pătrunjel, apoi se glasează de câteva ori cu aspic lichid rece.

Creier prăjit: După ce s-a fiert şi s-a răcit, se zdrobeşte cu furculiţa, se adaugă ou, făină, cât să capete consistenţă, sare şi piper, după gust. Se pune ulei la încins, se ia cu lingura din compoziţie şi se toarnă în uleiul încis bine. Va căpăta forma unei gogoşele. Uleiul trebuie să le acopere. Se serveşte rece, ca aperitiv.

Creier de porc

Creier de porc

Pofta buna!


Poate iti place si:

Creier_pane_cu_legume_09

Reteta zilei: Creier pane cu legume

O reteta delicioasa de creier pane cu legume din: creier de porc, oua, faina, ulei, dovlecei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei rosu, ardei iute, busuioc, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1 kg creier de porc 4 oua faina ulei pentru prajit 2 dovlecei 2 cepe rosii 2 legaturi ceapa verde 2 cartofi 1 ardei […]

Ciorba acra cu creier de porc

Ciorba acra cu creier de porc

Ciorba acra cu creier de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza, leustean, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 g creier de porc şi măduvă 300 g carne de porc 1 ceapă 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel o ţelină mică 2 cartofi roşii 300 ml zeamă de varză murată sare […]

Budinca_de_creier_si_ciuperci

Budinca de creier si ciuperci

Budinca de creier si ciuperci din: creier, otet, ciuperci, ceapa, telemea, miez, lapte, faina, smantana, oua, unt, piper, marar, pesmet, parmezan, sare. Ingrediente: 500 g creier de porc sau de viţel 1 lingură oţet 150 g ciuperci 100 g ceapă 100 g telemea 150 g miez de franzelă mai veche de 1 zi 300 ml lapte […]

Creier cu legume asortate

Creier cu legume asortate

Creier cu legume asortate din: creier de porc, otet, morcovi, mazare, pastarnac, broccoli, marar, sare, piper.   Ingrediente: 400 g creier proaspăt de porc 20 ml oţet 2 morcovi 100 g mazăre 1 rădăcină de păstârnac 100 g broccoli 1 legătură de mărar verde sare piper Ingrediente: Creierul se spală in apă rece, se curăţă […]

Budinca_de_creier_13

Reteta zilei: Budinca de creier

Budinca de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela, branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare. 700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina 4 oua marar piper sare   […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • creier de porc
  • preparare creier
Sumar
recipe image
Nume reteta
Creier de porc
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.