Crap umplut cu stafide

Printeaza

Crap umplut cu stafide din: crap, patrunjel, ceapa, alune de padure, miez de nuca, stafide, vin alb sec, ardei iute, ulei, sare, piper, parunjel, castarveti murati, cartofi conopida.

Ingrediente:Crap_umplut_cu_stafide

  • doi crapi mai mari
  • o legatura de patrunjel
  • 6 cepe albe
  • 250 g alune de padure
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g stafide
  • 30 ml vin alb sec
  • un ardei iute
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • castraveti murati
  • cartofi
  • conopida

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală. Se presară cu sare în interior şi exterior şi se introduce la rece 30 de minute. Două cepe se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Alunele de pădure şi miezul de nucă se toacă mărunt, se amestecă cu stafide, pătrunjel tocat, sare şi piper. Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, se amestecă şi se umplu crapii.

Restul de cepe se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se pun într-o tavă adâncă, se aşază deasupra crapii, se stropesc cu ulei, vin şi puţină apă. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute.

Se scot pe un platou, se aşază de jur-împrejur rondelele de ceapă şi se toarnă deasupra sosuL Se presară cu pătrunjel tocat şi se servesc. Se servesc ca atare, cu salata de castarveti murati, piure de conopida sau cartofi.

Crap umplut cu stafide

Crap_umplut_cu_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.