Crap umplut cu prune

Printeaza

Crap umplut cu prune din: crap, prune, ulei, vin alb, sare, piper, lamaie, foi de dafin.

Ingrediente:Crap_umplut_cu_prune

  • 1 crap de 1-2 kg
  • 500 g prune
  • 1 lingura ulei
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper negru boabe si macinat
  • 1 lamaie
  • 2-3 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Cureţi crapul bine de solzi şi mă­runtaie, îl speli în câteva ape şi îl laşi să se scurgă în sită sau pe prosop absorbant de hârtie. Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le stropeşti cu vin. Condimentezi crapul cu sare si piper pe toate partile si il umpli cu prine taiate in jumatati.

Aşezi crapul în tavă, îl stropeşti cu ulei, cu restul de vin, îl ornezi cu prune decojite, cu frunzele de dafin şi cu feliuţe de lămâie, apoi dai tava la cuptorul încins. Din când în când stropeşti crapul cu sosul din tavă, ca să nu se usuce, ci să capete un aspect plăcut.

Crap umplut cu prune

Crap_umplut_cu_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.